woensdag 27 februari 2019

Redenen om een laadpaal te kopen voor je bedrijf



Redenen om een laadpaal te kopen voor je bedrijf

Een laadpaal kopen als ondernemer kan meerdere voordelen bieden. Naast dat een goed milieu natuurlijk bij jezelf begint, door papier en plastic te scheiden en zo min mogelijk voedsel te verspillen zijn er nog veel meer mogelijkheden. In dit artikel lees je redenen hoe een laadpaal kopen interessant voor je bedrijf kan zijn.

Uitstraling en service

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Dit realiseren steeds meer ondernemers zich ook. Duurzame innovatie is de beste innovatie en hoe groener hoe beter. Met een laadpaal bij je onderneming laat je direct zien dat je duurzame mobiliteit belangrijk vindt. Daarnaast is het ook een aanmoediging voor je werknemers om over te stappen op een elektrische auto. Zeker als je een plekje dicht bij de ingang reserveert.

Een laadpaal kan ook een extra vorm van service zijn. Je geeft klanten die elektrisch rijden een mogelijkheid om hun auto op te laden terwijl ze bij je op bezoek zijn. Dit zal hen ook een fijn gevoel geven.

Relatief lage investering

De investering om een laadpaal te kopen is relatief laag en daardoor een van de voordeligste manieren om elektrisch rijden te stimuleren. Ook zijn er diverse fiscale voordelen, op een laadpaal heb je namelijk de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van 36% in het eerste jaar. Dit betekent dat je bij een investering van €2.500, €900 in mindering kan brengen op de inkomsten van je bedrijf. Daarbij heb je ook nog eens de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) van 28%. Bij dezelfde investering kan het voordeel oplopen tot €784. En dit zijn alleen de nationaal geregelde subsidies. Vaak zijn er ook nog subsidies die regionaal of laak gelden. Hiervoor kan het beste informeren bij de gemeente.

Dit zijn goede redenen om te investeren in een laadpaal voor bij je bedrijf. Daarnaast zijn er veel subsidies te krijgen waardoor de investering niet eens zo heel groot hoeft te zijn.