woensdag 27 maart 2019

Een bromfiets theorie cursus in Zwolle


Ben je benieuwd hoe een bromfiets theorie cursus in Zwolle gaat en welke soorten er zijn? In dit artikel lees je alles over de theorie cursus in Zwolle die je kan volgen voor het halen van je bromfiets examen. Er komen drie verschillende cursussen aan bod.

De eendaagse bromfiets theorie cursus

Als je weinig tijd kwijt wil zijn aan het leren en het halen van je bromfiets rijbewijs dan is de eendaagse cursus voor jou weggelegd. Bij deze cursus krijg je alle theorie in een ochtend uitgelegd en ga je ’s middags meteen het CBR examen maken. Je moet dus wel snel nieuwe informatie kunnen opnemen of eventueel al wat theorie doornemen voordat je deelneemt aan de cursus. Een rijles van tevoren nemen kan geen kwaad als je onzeker bent of je het in één keer haalt.

Meerdaagse theorie cursus

Verwacht je dat een eendaagse cursus te snel voor je gaat maar leer je wel het beste wanneer iets klassikaal wordt uitgelegd dan kan je gaan voor een meerdaagse theorie cursus. Hier krijg je in meerdere dagdelen alle theorie uitgelegd en kan je eenvoudig vragen stellen aan de cursusleider. Neem naast een theorie cursus een rijles Zoetermeer.

Online theorie cursus

Ben je iemand die liever zelfstandig leert dan is een online theorie cursus voor jou. Hiermee leer je geheel op je eigen tempo en kan je per keer zelf bepalen hoeveel tijd je er mee bezig bent. Een ander voordeel van deze cursus is dat je eenvoudig even terug kan lezen wat je al hebt geleerd.

Het bromfiets theorie examen

Als je een van deze cursussen hebt afgerond ben je als het goed is klaar voor het maken van het bromfiets theorie examen. Dit theorie examen bestaat uit totaal 50 vragen. Van deze vragen moet je er minstens 44 goed hebben om te slagen. De uitslag van het examen krijg je direct na het afronden hiervan. De vragen die je kan verwachten gaan over de verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek.

dinsdag 5 maart 2019

Tips om sneller te slagen voor je auto theorie cursus


Tips om sneller te slagen voor je auto theorie cursus

Het halen van je auto theorie is moeilijker dan je denkt. Maar 43% van de kandidaten slaagt in een keer. Mede hierdoor wordt de vaak gekozen auto theorie cursus steeds populairder omdat zij verzekeren dat je het examen in een keer kan halen. Tijdens een auto theorie cursus leer je alles over de auto theorie en krijg je veel tips over het examen. In dit artikel lees je meer over de auto theorie cursus en krijg je meer tips om sneller te slagen voor je auto theorie.

Begin op tijd

Als je wat moeilijker leert is het verstandig om op tijd te beginnen met het leren van de theorie. Het boek bestaat namelijk uit 25 hoofdstukken en staat vol met feiten en weetjes. Dit is dus bijna niet op het laatste moment te doen. Het examen is te moeilijk om het zonder te leren te halen. Het is verstandig om een planning te maken waar je je aan houdt zodat je weet wanneer je klaar bent en lessen en het examen kan doen bij een rijschool.

Auto theorie cursus volgen

Ben je niet goed om jezelf te motiveren om de theorie te gaan leren dan kan je een auto theorie cursus volgen. Tijdens deze cursus leer je alle belangrijkste theorie die van belang is. Door de ervaring weten de cursusaanbieders precies wat je moet weten om het examen te halen. De auto theorie cursus bestaat vaak uit les over de theorie, oefenvragen maken en daarna nog oefenexamens maken. Het grote voordeel van zo’n cursus is dat je aan de cursusleider alles kan vragen wat voor jou nog onduidelijk is. Door je vragen te stellen help je ook andere mensen die er niet direct aan zouden denken. Rijlessen nemen helpt ook met het leren van de theoretische kennis. Je hoeft dan niet klaar te zijn om het praktijk examen af te leggen, maar je opgedane ervaringen helpen je met het onthouden van de leerstof.

Actief leren

Een manieren van leren die vaak goed werkt is het actief leren. Tijdens actief leren maak je een samenvatting van de theorie die je doorneemt. Hierdoor schrijf je theorie in je eigen woorden op en merk je of je het goed kan verwoorden. Daarnaast kan je de samenvatting gebruiken om de belangrijkste theorie nog een keer door te nemen.