maandag 14 september 2020

Enkele tips voor het aanschaf van een nieuwe bedrijfsbus

In de tijd van corona zijn er veel bedrijven failliet verklaard terwijl andere organisaties een recordhoogte behalen. Bezorgdiensten zien de toenemende online bestellingen door het toenemende gebruik van het internet. Om het bezorgen te kunnen faciliteren moeten er voldoende bedrijfsbussen aanwezig zijn. Hier zijn enkele tips waarbij aan gedacht kan worden bij het aankopen van nieuwe bedrijfsvoertuigen. Transport & Logistiek vertelt je er meer over!

Type motor
Uit onderzoek blijkt dat door de technische ontwikkelingen en overheidsmaatregelen zoals subsidies en milieuzones de elektrische motor sterk in populariteit stijgt voor de personenwagens. Wegens de oplaadtijd en actieradius is een volledige elektrische bedrijfswagen voor grote afstanden nog niet aantrekkelijk. Wordt er echter niet zoveel op de snelwegen gereden en is het voornamelijk in de binnensteden, dan kan een elektrische auto wel degelijk interessant zijn. Naast de elektrische auto kan ook benzine interessant worden door de brandstofzuinige turbomotoren. Bij een turbomotor wordt de kracht verhoogt terwijl dit niet ten koste gaat van het brandstof verbruik.
Onderhandel voor de offerte
Bij het aanschaffen van een bedrijfsbus wordt er een offerte opgesteld en daar valt best nog op te bezuinigen. Het is algemeen bekend dat er kortingen gegeven kunnen worden zodra er meerdere bussen tegelijk worden gekocht. Maar dat kan ook door andere manieren. Zo kun je vragen naar het huidige voorraad. Wanneer de wagens aangepast moet worden vanwege kleur van het lak, speciale interieur of extra opties, kan dat de niet alleen de wachttijd verlengen maar ook extra kosten opleveren voor de dealer waardoor er minder korting wordt gegeven.
Aanvullende opties in de auto’s
Bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen wordt er net als bij en personenwagen gevraagd of er nog speciale wensen zijn betreft aanvullende opties zoals stoelverwarming. Hoewel niet alle opties wenselijk zijn en de aanschafprijs doet verhogen, hoeft het niet per se als verlies worden gezien. Beter uitgeruste bestelwagens zijn makkelijker te verkopen en hebben vaak een hogere winstmarge voor de dealer die de bestelbus uiteindelijk terugkoopt. Hierdoor zal een goed uitgeruste bus uiteindelijk een hogere inruilwaarde ontvangen.