dinsdag 4 augustus 2020

3 voordelen van een scooterrijbewijs

Ben jij rond de 16 jaar oud? Dan is de kans groot dat je hebt nagedacht over het behalen van je scooterrijbewijs. Waarschijnlijk heb je ervoor gekozen om de wachten en te sparen voor je autorijbewijs. Het is ook logisch dat je deze keuze maakt. Een autorijbewijs is tegenwoordig erg duur en dan voelt een scooter zonde om te halen. Het behalen van je scooterrijbewijs heeft echter veel voordelen. Een van die voordelen is dat er voor iedere persoon een scooter is die perfect bij je past. Bromfietscentrum Voorschoten heeft een breed assortiment met de mooiste scooters. In dit artikel zullen er nog 3 voordelen voor jou op een rijtje worden gezet.  

Voorkomt te laat komen

Ten eerste zal je nooit meer te laat komen op school of werk. In plaats van dat je moet fietsen met tegenwind, of dat de brug openstaat, ben je nu binnen no-time op je bestemming. Je bent hierdoor ook niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer. Dit voorkomt een hoop stress. Met het openbaar vervoer reizen kan erg vervelend zijn in de spitsuren. Je moet wachten in de kou, kan vertraging oplopen of je hebt niet eens plek om te zitten. Dit kan je allemaal voorkomen met het behalen van je scooterrijbewijs. 

Voordeliger dan een auto

Zoals als eerder vermeld is de kans groot dat je geen motorrijbewijs wilt halen omdat je door wilt sparen voor je autorijbewijs. Toch is het verstandig om eens goed na te denken om toch je scooterrijbewijs eerst te halen. Het 2e grote voordeel is namelijk dat een scooter veel voordeliger is dan een auto. Op jonge leeftijd is het behalen van je auto rijbewijs een grote investering. Een scooter is goedkoper met het behalen van je rijbewijs, onderhoud en tanken, eigenlijk met alles. Je bent voor je rijbewijs maar 350 euro kwijt en een scooter kan je voor 1200 euro nieuw aanschaffen. Met een auto ben je dit al bij elkaar kwijt voor alleen je rijbewijs.

Je theorie-examen halen op 15,5 jarige leeftijd

Tot slot is het gunstig omdat je op je 15,5 jarige leeftijd al je theorie-examen kan behalen. Als je 16 jaar wordt kan je ook meteen je praktijkexamen doen. Met je auto moet je dan nog een paar jaar wachten. Op deze manier heb je nog genoeg tijd om te sparen voor je auto. Zo ben je ook niet meer afhankelijk van je fiets of openbaar vervoer. Dit is erg fijn als je elke dag naar school gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten